Επισκευές Αξονικών Συστημάτων Πλοίων

Η Εταιρεία

Η εταιρεία THERIANOS TECHNICAL ASSISTANCE LTD «TTA» παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με τεχνική υποστήριξη παγκοσμίως, με ανταγωνιστικό κόστος , ταχύτητα και συνέπεια.

Διαθέτει έμπειρους τεχνικούς καθώς και Ναυπηγούς – Μηχανολόγους Μηχανικούς στις επισκευές αξονικών συστημάτων πλοίων και όχι μόνο.
Ο ιδρυτής της εταιρείας ΘΕΡΙΑΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ  γεννήθηκε στο Πέραμα και από την ηλικία των 14 ετών εργάστηκε σε  μηχανουργεία επισκευών πλοίων, ενώ παράλληλα το βράδυ πήγαινε σε τεχνική σχολή. Ήταν μία δουλειά που του άρεσε και προσπαθούσε με τον καιρό να μαθαίνει  όλο και περισσότερα πράγματα.

Σε ηλικία 21 ετών και μετά τη θητεία του στο ναυτικό, αποφάσισε να ταξιδέψει ως δόκιμος μηχανικός με ποντοπόρα πλοία, για να γνωρίσει από κοντά πως λειτουργούν και συμπεριφέρονται τα πλοία στα ταξίδια.

Αυτό κράτησε περίπου 20 μήνες και το 1984 προσελήφθη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ,στο τμήμα Εφαρμοστών Ελίκων και αξόνων (ναι υπήρχε και υπάρχει τέτοιο τμήμα) που την εποχή εκείνη ήταν ένα από τα καλύτερα όχι μόνο στην Ελλάδα.

Εκεί βρέθηκε με προϊσταμένους και τεχνίτες αξιόλογους, οι οποίοι τον βοήθησαν και του μετέδωσαν τις γνώσεις τους πάνω στα αξονικά συστήματα των πλοίων, τους οποίους και ευχαριστεί  γι΄αυτό!

Ήταν και είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ειδικότητα από κάθε άποψη. Aυτό βέβαια που την κάνει πιο συναρπαστική είναι ότι σε κάθε αξονικό σύστημα ή πηδάλιο που δουλεύεις είναι και μία καινούργια εμπειρία! Τίποτα δεν είναι ίδιο, κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι νέο!

Έλεγαν οι παλιοί:

Αν θέλεις να μάθεις κάτι πολύ καλά πρέπει πρώτα να το αγαπήσεις.

Αυτό έπραξε και εκείνος ,αγαπούσε πολύ την δουλειά του!…….

Γρήγορα ανέβηκε στην ιεραρχία και το 1998 έγινε προϊστάμενος του τμήματός του, συνεχίζοντας  με την ίδια αγάπη και μεράκι να μεταδίδει στους νεώτερους αυτά που είχε μάθει, αλλά να μαθαίνει και εκείνος καινούργια πράγματα και να γεμίζει εμπειρίες.

Σε όλη αυτή την πορεία έχει λάβει μέρος σε περίπου 2.500 επισκευές αξονικών συστημάτων, περίπου 400 επισκευές πηδαλίων,150-160 thruster και γύρω στα  50 waterjets.

Έχει συνεργαστεί με αντιπροσώπους μεγάλων εταιρειών, εκπροσώπους και τεχνικούς γνωστών ναυτιλιακών εταιρειών, πολλά μηχανουργεία-συνεργεία, σε ναυπηγεία στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες και η συνεργασία τους ήταν πάντα άψογη και ειλικρινής.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που του έκαναν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να του κάνουν την τιμή να τον εμπιστεύονται στις επιβλέψεις ή στις επισκευές που διαχειρίζονται.

Πιστός και εκείνος σε αυτή την ιδέα, μαζί πλέον με τους εκλεκτούς συνεργάτες του θα συνεχίσει  να προσφέρει τις υπηρεσίες του με αξιοπρέπεια και εμπιστοσύνη.